Asci kunst

Wat is ASCII kunst

ASCII kunst is een artistieke uiting die voornamelijk opgang kende bij de komst van computers. ASCII kunst bestaat erin om grafische figuren te vormen door middel van een groot aantal lettertekens, op zo'n manier geplaatst dat men het geheel kan beschouwen als een afbeelding.

Bij de moderne ascii kunst maakt men gebruik van de 95 printbare karakters die gedefinieerd zijn in de ASCII standaard. Zeer eenvoudige voorbeelden van ASCII kunst vind je terug in het alledaagse leven ... zoals bijvoorbeeld de emoticons

Geschiedenis van de ASCII kunst

vroege ascii kunstZowel in het oude Egypte als bij de Romeinen was deze kunstvorm reeds gekend.

ASCII kunst werd omstreeks 1966 echt ontwikkeld door pionier en digitale kunstenaar Kenneth Knowlton, die op dat ogenblik werkte voor Bell Labs. "Studies in Perception I" van Kenneth Knowlton en Leon Harmon uit 1966 toont enkele voorbeelden van zeer vroege ASCII kunst. De geboorte van ASCII kunst had eigenlijk een praktische reden, in de jaren 60 hadden computers niet de grafisch mogelijkheden van nu.

Maak zelf ASCII kunst !

Hieronder kan je aan de slag ...
Gebruik daarvoor onze voorbeeld afbeeldingen of gebruik eender welke afbeelding op het internet, zo ook jouw afbeelding. Geef daarvoor onderaan in het item "originele afbeelding" het adres van uw afbeelding op en klik op "set".

In het item "Instellingen" kan je verschillende mogelijkheden instellen, experimenteer! Eenmaal dit gedaan klik je op "Render", er zal zich een nieuw venster openen waar je het resultaat kan bewonderen.

Indien je aan de slag wil met onze voorbeelden klik gewoon onderaan in het item "Voorbeelden" een afbeelding aan. Deze zal automatisch verschijnen in het item "originele afbeelding".

Veel ASCII kunstgenot ...Kwaliteit
1 2 3 4 5
Wijze
Kleur monochrome ascii afbeelding
Lettergrootte
px
Lijnhoogte
px
Spatie
px
Vast karakter voor wijze [3]
Draaien
Horizontaal
Verticaal
Nieuw venster

Leonardo Da Vinci  Salvator Dali  Jan Van Eyck  Vincent Van Gogh  Jan Van Eyck Giraf  Hippe dame  Lief aapje
  Hippe dame  Lauke  Tim  is het al vrijdag ?

Copyright 1997 - 2008 kwebbel.net
All rights reserved.
[ Meer ... ]